2012. október 3., szerda

Snooki & JWOWW S01: Nem mutatták meg, hogy a húsz éveseké a világ



Partisorozatnak indult, aztán bekebelezte a koravénség. A Jersey Shore spin-off-jának számító Snooki & Jwoww-ban a rezidens bombanő és bajkeverő barátnője összeköltöztek Atlantic City-ben, ahol vagy a párkapcsolataik miatt idegeskedtek, vagy öregasszonyosdit játszottak.

Az MTV nagyon jól tudta, milyen lehetőségeket rejt a két barátnő, ezért is adott nekik saját műsort. A cél az lett volna, hogy bemutassák, miként isznak, buliznak, flörtölnek és élnek együtt, izgalmas kalandokkal tarkítva a sztorit. Szóval ez szolgált a show alapkoncepciójául, míg nem kiderült, hogy Snooki-t eljegyezték és még terhes is. Potty. Ekkor alapjaiban meg kellett változtatni az elképzelést és a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. Most, hogy vége az első évadnak, ezt bátran ki merem jelenteni: a Snooki & Jwoww nem az volt, amit mindannyian akartunk, hogy legyen. Persze, nézett volt, hiszen Snooki rettentően felkapott reality-figura. Akár arról is forgathatna műsort, hogy miképpen ürít a mosdóban, azt is rengetegen néznék. A sztori viszont rám, mint fiatal nézőre, fárasztóan hatott az évad számos pontján.


A műsorban megismerhettük Snooki nem-bulizós oldalát, ami korántsem annyira szórakoztató, mint amikor lekapcsolják az óceán partján matt részegen. Terhessége miatt zsémbessé vált, negatív energiát juttatva ezzel az univerzumba, ami így Jwoww-ra is lecsapott. Emlékeztek a nindzsás-éttermes vagy a házfelújítós jelenetekre? Könyörgöm, még a szexmúzeumot sem úgy kezelték, ahogyan azt Jersey Shore-os karakterük szerint vártuk volna. Megszűntek izgalmasak és viccesek lenni, továbbá néha olyan érzésem volt, mintha szívük szerint nem, csak pénztárcájuk vastagsága miatt költöztek volna össze. Vagy még ha így is van, legalább ne engedték volna látszani.

A legnagyobb gondom tehát az, hogy a Snooki & Jwoww Snooki terhessége nélkül lett volna egy Jersey Shore-hoz méltó spin-off. Még ha így is kialakult egy felvehető és eladható sztori, nem hatott reálisan és hitelesen. Vagy pont ez volt a valóság és a Jersey Shore egy fantáziavilág. De hát a tyúk volt előbb, az aranytojás meg elgurult...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése