2012. szeptember 6., csütörtök

Friss és ropog! Revolution spoiler-kritika




A világon egyszer csak elmegy az áram. Egy chicago-i családot látunk, akik már tudják, mi fog történni. Percekkel később elsötétül a bolygó. Nagyot ugrunk az időben, 15 évvel később még mindig tartja magát A farm, ahol élünk, és a család is... már ami megmaradt belőle... Érkezik a milícia és mindent felborít. A farmról összeverődik egy kis csapat, s egyik tagjuk őrzi a középkori dizájnú pendrive-ot, amit annak korábban meggyilkolt tulajdonosa és jó barátja, az említett család fője ad neki. Az ő lányával, élettársával és a később megtalált testvérével együtt útra kelnek, hogy megtalálják a lány testvérét, akit korábban a milícia magával ragadott. S gondolom, ők is fogják kideríteni a nagy titkot: ugyan mi a franc történt az árammal?

Revolution hála az égnek egy újabb apokaliptikus témájú sorozat, amiket mindig nagyon várok. Az nem igazán tetszik, hogy network karolta fel, hiszen így abszolút a tömegigény szerint lesz legyártva a sorozat, de meglátjuk, nem ítélek előre. Gyorsan belevágtak a sztorizásba, de amikor az általam tévesen főszereplőnek hitt Ben kávés bögrével a kezében megjelent a színen csodás reggelre ébredve, majd bemutatták a családját is, kissé megijedtem. Úgymond rémesen pofán csapott a lehetősége egy újabb Terra Nova-nak, megijesztett a családias megközelítés. Azonban jött a milícia, lepuffantotta, szóval egy hihetetlenül sablonos haláltusa után búcsút is inthettünk a büszke farmőrtől és apától. A családi összetartás azonban csak nem ér véget.

Nem is baj, ha kordában tudják tartani. Joggal remélem ezt, hiszen ezúttal nem egy komplett család küzd a világvége ellen, hanem egy jó barát, egy nő (a meggyilkolt Ben élettársa), a lány és annak sohasem látott bácsikája. Így már remélhető, hogy nem lesz Falling Skies a dologból. Ugye?


A középkorias díszlet és jelmeztervezés engem egy kicsit aggaszt, ugyanis sohasem rajongtam azokért a történetekért, amik nem minimum az 1900-as évektől játszódtak. Persze értem én, hogy elment az áram, de a closing sequence zenéjének meghallgatása után realizáltam, hogy az alkotók a középkori látszatot direkt tartják fent.

Számomra a pilot legizgalmasabb részeit a flashbackek képezték, hiszen mindannyian az okokra vagyunk kíváncsiak és így rálöknek minket az ahhoz vezető útra, a megismerés érzése pedig kulcs-ajzószer az apokaliptikus sorozatok rajongóinál. Szóval úgy gondolom, hogy a pendrive és az áramszünet közötti kapcsolatra kell, hogy fény derüljön az évad (maximum a második évad) végére. Arra pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy két évad után mivel tudják majd maguknál tartani a nézőket, ha az áramot még mindig nem kapcsolták fel.

Revolution S01E01 szeptember 17-én az NBC-n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése