2013. április 1., hétfő

The Walking Dead - Csak a negyedik évad fog segíteni rajta




Az hagyján, hogy két filler epizódot letoltak a torkunkon egymás után. De az, hogy ebből másfél szinte ne szóljon semmiről, már igazán elkeserítő. Mert hogy mi is történt? A 12. részben felbukkant egy régi jó barát még S01E01-ből, aki annak idején megmentette Rick életét, a legfrissebb epizódban pedig leült a két ellenség és tárgyalták a nagy rohadt semmit.

Nem szeretem a filler-megoldásokat, a progresszív epizódok híve vagyok. Ezt a "Rick vs. Governor" sztorit már olyannyira sikerült kinyújtaniuk a készítőknek, hogy a bőr csak lóg a bokájukon. Le kéne rántani az egészet és visszatérni oda, amiben a The Walking Dead varázsa rejlik. Visszatérni a főproblémához és annak a megoldását keresni: mi és miért történt, hogyan tudjuk meg és mi lehet a megoldás. Ezekre a kérdésekre akar minden rajongó választ kapni, de a harmadik évadot inkább egy egészen más problematikával kívánták izgalmassá tenni. Persze, ez eddig sikerült is, mégis abban bízom, hogy Woodbury-t a harmadik évad végeztével eltemetik és soha többé nem támasztják fel.


De történt néhány pozitív dolog is. Például a két nagy ember megbeszélése alatt jobb- és bal kezük a "konferenciatermen" kívül várakoztak és barátkoztak egymással. Daryl és Caesar, illetve Hershel és Milton egyenlő síkra való emelése például kiváló írói döntés, hiszen az azonosulás, a szimpátia kölcsönössége elősegíti majd a reményeim szerinti közeljövőben bekövetkező Woodbury-puccsot. Igen, ki akarom nyíratni a kormányzót, mert csak a halálával érhetünk el további progressziót a történetben. Amíg Rickkel sakkban tartják egymást, nem haladunk semerre sem, ez pedig befásít.

Egy poszt-apokaliptikus sorozat témája sohasem fáradhat ki, hiszen az elképzelhetetlen rengeteg lehetőséget rejt. Remélem, hogy a negyedik évadtól újra indul a felfedezés és felfedező, kíváncsi szellemem kielégítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése