2013. április 1., hétfő

The Walking Dead S03E04 - 43 perc, mely epikussá teszi az évadot?



Egy epizód akkor tökéletes, ha közben olyan érzésed támad, mintha évadzáró volna. Tömény feszültség, maximális akciódússág, progresszió és váratlan csavarok jellemeznek egy ilyen részt. Jó, ha egy tévés szezonban egy-két sorozatban lelünk eféle bravúrt. Szeptembertől egészen idáig csak az American Horror Story második évadának legutóbbi részén élveztem el televízionálisan, de a The Walking Dead ma hasonlót ért el.

A kormányzó kis telepe és a börtön története párhuzamosan futott egymással. Azt gondolom már mindenki sejti, hogy Philip (a kormányzó) és Andrea között dolgozni kezd a kémia, amit lassan, de biztosan már mindketten fizikába ültetnének át. Andrea telep iránti nyitottsága persze nem tetszik feka őrangyalának, aki igyekszik kiszimatolni a szarvasgombát. Ez egy tök jó dolog, mást nem is várunk tőle, rejt is izgalmakat bőven.

A börtön történései viszont elnyomták a kormányzót. Egyszerűen fenomenális, mekkora problémahalmazba burkolták Rickéket. És ami a legjobb az egészben, hogy sejtésünk sem lehetett semmiről, a börtön egy csettintésre vált csatatérré. Nem építették erre a történetet, egy szál sem mutatott ilyen végkifejletre, tiszta rétről jött a zombik inváziója. És működött, ugyanis nem mindennapi öldöklést láthattunk. Sőt, utoljára talán a második évad zárórészében mutattak hasonlót.


Persze nem is a zombik öldöklésén van a hangsúly, sokkal inkább a jól megszokott szereplők elvesztésén. T-Dog kinyírásában mindannyian biztosak lehettünk, pusztán idő kérdése volt az egész. Ami egyelőre sokkhatásban tart, az Lori halála és annak igencsak szövevényes módja. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar búcsút vehetünk tőle. A szenvedés, a másodperceken belüli döntéskényszer, az asszisztáló szereplők sokkja és a császármetszés lebonyolítása egy olyan jelenetet szült (no offense, Lori), melyet egész' egyszerűen sorozattörténelmi pillanatnak tartok. Már csak azért is, mert nem vagyok szentimentális néző. Érzek izgalmat, feszültséget és örömöt, de nem jellemző, hogy fájdítani lehessen a szívemet. Ha ezt egy valóban empátiánkat kimerítőnek szánt képsorral el tudják érni nálam, akkor náluk a gyeplő.Tökéletes véget írtak Lorinak.

The Walking Dead ezúttal hivatalosan is révbe ért, joggal várhatunk idegtépő és lehetőleg gyors fejlődést az elkövetkezendő epizódokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése