2013. április 1., hétfő

Eddig - Survivor: Caramoan



Tudjátok, milyen most a Survivor: Caramoan? Képzeljétek el, ahogyan tíz százhalombattai névtelen aluliskolázott alkoholistát kihajítanak egy lakatlan szigetre, hogy ott megmérkőzzenek az amerikai olimpiai csapattal! A Bikal nevű törzs egy magát volt titkos ügynöknek valló flúgos kapuzáró pasiból, egy ideggyenge öreg hölgyből, egy vézna könyvmolyból és szürke, alultáplált egerekből áll, melyet nem csoda hát, ha az atletikus, életerős, fiatal és attraktív emberek alkotta Gota törzs minden challenge-en legyőz.

Ez a törzsfelállás korántsem volt mindig így, hiszen a csapatok megkavarása előtt Bikal favoritokból, azaz a Survivorben korábban már részt vett játékosokból állt, Gota pedig fanokból, civil versenyzőkből. A kevert törzsek mindössze két epizód erejéig működtek, s ez a két epizód csak arra volt jó, hogy leépítse magát az "életképtelenek" csoportja. Kiszavazták - teljesen alaptalanul - az egyik fan stratégát, Mattet és az élőhalott, abszolút unalmas Julia-t.

A favoritok viszont már korábban elvesztették hitelüket. Akkor, amikor sorban beálltak Phillip, a CIA-munkás mögé és a talpát nyalták egészen a szavazó urnáig, amiben mindig annak a játékosnak neve szerepelt legtöbbet, akit a vezér ki akart ejteni. Így történt hát, hogy Francesca újból elsőként távozott a játékból (hiszen a Redemption Island-szezonban is elsőként szavazták ki). Hogy miért? Csak mert nem kedvelte Phillip. Ennyi. Aztán jött Brandon Hantz, a szociopata, akit szintén Phillip sodort a jó ízlés határain kívülre. A hasonlóan elmebeteg, bár bravúros stratégiamester és Survivor-történelem Russel Hantz unokaöccse fel akarta égetni a törzs kunyhóját, kiborította a teljes rizskészletet és akkora hisztériát csapott, amitől akár még egy újabb cunami is indulhatott volna Thaiföld irányába. Phillip kihozta Brandonból a legrosszabbat személyes nézeteltéréseivel, így a mélyen vallásos, egyébként a szép nőkben ördögöt látó srácot is - lényegében - kiszavaztatta. Hogy a fenti példánál maradjak: Phillip a legnagyobb szájú alkoholista. Ő a bolond lyuk, amiből folyamatosan bolond szél fúj. Az egyetlen józan csapattársa Corinne, aki szüntelenül kifejti, mennyire várja, hogy kiszavazhassák ezt a vén hülyét. Viszont van egy rossz hírem: a köznevetség tárgyát képező bolond játékosokat mindig magukkal viszik a fináléba, mert ő biztosan esélytelen a győzelemre. Úgy érzem, sajnos most lesz ez másképp.

Ha Shamar játékban marad, akkor még ő jutott volna erre a nagyszerű sorsra, de az univerzum remek időzítése volt, hogy szemfertőzése miatt idő előtt el kényszerült hagyni a szigetet.

Kitől várok még nagy játékot?
  • Malcolmtól mindenképpen. Ő tipikusan az a játékos, akiben megbíznak az emberek, szeretik őt és egy laza, jófej srácnak gondolják. Ennek köszönheti, hogy máris tud mindkét védettségi amulett (idol) hollétéről, így hatalmas aduász van a kezében.
  • Sherri a csapatok megkeverése óta kicsit a háttérbe húzódott, de mivel a fanok közül neki van a legtöbb esze, remélem, hogy a törzsegyesülés után folytatja agymenetét és sakkozását az emberekkel, amit elkezdett két epizóddal ezelőtt.
  • Brenda a műsor jó nője, saját évadában is erre a titulusra épített és ujjai köré fonta a pasikat. Messzire jutott, volt íve a játékának, de ebben a szezonban még öt perc műsoridőt sem kapott. Ha ismét játszaná a fekete özvegyet, a jóképű, egyébként kissé üreskés Eddie-t maga mellé tudná állítani csakúgy, mint a kissé ostoba Eriket.
  • Andrea kétségkívül az egyik legnagyobb stratéga, nagyon pörög és vág az esze. Elképzelhetőnek tartom, hogy finalista lesz.
A többiek csak fotoszintetizáljanak, ahhoz értenek a legjobban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése